Vuokratyö tuo uusia työmahdollisuuksia

”Erään vuokrafirman eli ”henkilöstöpalveluyrityksen” kautta työskennelleen henkilön ja hänen työnantajiensa sekä asiakasyritysten touhuja on tullut tässä jonkin aikaa silmät ymmyrkäisinä ihmeteltyä. Ei kyllä oikein maalaisjärjellä pysty noita vuokratyön ja -työnantajien kuvioita ymmärtämään.” 

Kommentti, jota on kuullut usein vuokratyöhön ja vuokatyöfirmoihin liittyen. Kommentti, jota heitellään ilmoille hieman naureskellen, ehkä jopa säälien tai ylenkatsoen vuokratyötä tekeviä. Mutta löytyisikö totuus kuitenkin pintaa syvemmältä? Asenteet ovat ainakin muuttumassa Henkilöstöpalvelualan liitto HPL:n teettämän ja toukokuussa 2022 julkaistun vuokratyöntekijätutkimuksen mukaan. Tutkimuksessa on selvitetty vuokratyöntekijöiden mielipiteitä työn sisällöstä ja motivaatiosta, työstä asiakasyrityksissä, mielipiteitä henkilöstöpalveluyrityksestä työnantajana ja vuokratyön mielekkyydestä.

HPL-Vuokratyontekijatutkimus-2022-Yhteenvetoanalyysi_FINAL-nettisivut.pdf

Henkilöstöpalveluyritykset ovat tunnettuja siitä, että niiden kautta työtä löytyy nopeasti. Myös vuokratyöntekijätutkimus vahvisti asian, sillä kaksi kolmesta vastaajasta oli saanut töitä viikon sisällä, useampi kuin kolme neljästä kahden viikon sisällä hakemisesta. Luottamus vuokratyötä tekeviin yrityksiin on kasvanut, etenkin nuorten aikuisten keskuudessa. Positiivisina puolina nähtiin myös vuokratyö väylänä uusiin työmahdollisuuksiin, oman osaamisen kehittäminen ja hyödyntäminen monipuolisissa työtehtävissä, henkilöstöpalveluyrityksen huolenpito työntekijöiden hyvinvoinnista ja työsuhdeasioista, sekä se, että työ on juuri sitä mitä luvataan.

Miksi sitten tulla RTJ:lle? No siksi! Meillä työskentely on mukavaa joustavien työaikojen ansiosta, työmahdollisuudet ovat monipuolisia ja saa valita mitä haluaa tehdä, pääsee hyödyntämään omaa osaamistaan ja kartuttamaan kokemusta, pääsee verkostoitumaan alan toimijoiden kanssa, toimihenkilötiimit ovat kompakteja ja tulevat nopeasti tutuksi, jolloin voit soittaa kenelle vain ja asiat hoituvat nopeasti. Työnantajana aidosti välitämme työntekijöistämme ja huolehdimme siitä, että kaikilla on mukavaa myös tulevaisuudessa. Pilkettä silmäkulmassa unohtamatta.
Mukavaa kesän alkua koko RTJ-tiimin puolesta!
Edellinen artikkeli
Vastuullista työvoiman vuokrausta
Seuraava artikkeli
Kesä on odotettu valopilkku pitkän ja pimeän talven jälkeen