Vuokratyöntekijät viihtyvät työssään

Henkilöstöpalveluyritysten liitto julkaisi uusimman tutkimuksensa kesällä. Uusimmassa tutkimuksessa mielipiteensä kertoi ennätykselliset yli 7000 vuokratyöntekijää. Kysely toteutettiin huhtikuussa 2018.

Vuokratyön tekeminen ja teettäminen on muuttunut paljon tällä kuluvalla vuosikymmenellä. Aiemmin keikkatyöstä ja kiireavusta tai kausityön tekemisestä koostunut toimiala on nyt kaikkea sitä mistä työelämä muutenkin koostuu. Vuokratyöntekijäksi hakeudutaan hyvin monista eri syistä ja nämä syyt ovat monimuotoistuneet.

Aikaisempaan verrattuna on huomattavasti noussut vuokratyöntekijöiden mielipide ”vuokratyö auttaa minua saamaan jatkossa uusia työmahdollisuuksia”. Tämä on aivan totta ja on hienoa, että vuokratyön arvostus on noussut sekä tekijöiden että työnantajien silmissä. Kun hakijan CV:n listassa löytyy joku henkilöstöpalveluyritys se siis edesauttaa työn saamista.

Miten vuokratyö koetaan?

Olen seurannut aktiivisesti tämän vuosikymmenen ajan tätä tutkimusta, joka toteutetaan aina joka toinen vuosi. Siinä myös yhtenä kysymysalueena on työssä viihtyminen ja sen suositteleminen tutuille. Vuokratyö koetaan hyvänä ja joustavana tapana työskennellä. Luku joka kasvaa jokaisessa tutkimuksessa on juuri se, että kuinka moni suosittelee vuokratyötä tuttavilleen.

Tässä uusimmassa tutkimuksessa 88% vastaavista kertoo suosittelevansa vuokratyötä! Se on hurja luku ihan millä mittarilla tahansa ja kertoo paljon siitä kuinka asenteet ovat vuosien mittaan muuttuneet vuokratyötä kohtaan reilusti parempaan suuntaan. Kun vielä sama tutkimus kertoo, että 70% vuokratyöntekijöistä on innostuneita työstään, ollaan tehty paljon oikeita asioita työn haluttavuuden edistämisessä.

Vuokratyön tulevaisuus

Uskaltaisin ennustaa, että henkilöstöhallintopalvelut tulevat lähitulevaisuudessa nostamaan profiiliaan. Tällä tarkoitan samansuuntaista muutosta kuin se jolloin yritykset alkoivat ulkoistaa taloushallintoaan tilitoimistoille. Henkilöstöhallinto tulee olemaan yhtälailla arkipäivää kuin taloushallinto on jo nyt. Ulkoistettuna palveluna se tullaan hoitamaan varsinkin PK-sektorin yrityksissä, joihin alan ammattilaisten rekrytoiminen saattaa olla liian mittava investointi.

Hyvin koulutettu ja asian osaava henkilöstö hoitaa kustannustehokkaasti kaikki henkilöstöhallintoon liittyvät toimenpiteet ja itse yrityksen henkilöstö taas saa keskittyä oman liiketoiminnan kehittämiseen ja eteenpäin viemiseen. Näin syntyy aitoja kumppanuuksia ja molemmissa päädyissä saadaan aikaiseksi parempaa tulosta.

Edellinen artikkeli
Työelämäntaidot – uusi sanahirviö avain menestykseen työuralla
Seuraava artikkeli
Tavoitteena 0 tapaturmaa